Cepumi “Dāmu pirkstiņi” porainās struktūras dēļ ļoti viegli uzsūc šķidrumus un, iemērcot sīrupos, krēmos, liķieros vai kafijā, kļūst ļoti mīksti un maigi.
Šie cepumi ir lielisks pamats tiramisu vai citu desertu pagatavošanai. To var izmantot arī kūku dekorēšanai.
Pēc pagatavošanas “Dāmu pirkstiņi” ir labi jāatdzesē, jo šie cepumi ir pārsteidzoši trausli, kraukšķīgi un drupani.
“Dāmu pirkstiņus” uzglabājiet cieši noslēgtā stikla burkā vai skārda kastītē.
VIDEO:
Lasi vēl: Šie divi negaidītie faktori “nozog” jūsu interneta ātrumu
Sastāvdaļas:
3 olas
75 g miltu
20 g cietes
Cukurs
Vanilīns
Papildus piezīme: Pievienojiet baltumiem šķipsniņu sāls vai citronskābes, lai tie labāk paceļas. Ja mīkla ir ļoti šķidra, pievienojiet nedaudz miltu.
Receptes pagatavošanas gaitu skatiet nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- Nekad neglabājiet tur sīpolus: tie pārvērtīsies “putriņā”
- Padomju laika salāti, kurus velti esam pārstājuši gatavot: 5 aizmirstas receptes
- Ja šajā dienā no rīta ir sarkana rītausma, tas nesola neko labu: tautas gudrības par 11. novembri
- 9 populāras suņu šķirnes, kas neprot palikt vieni paši mājās un slikti panes atšķirtību no saimnieka
- “Jāpiešuj” laime, veiksme un labklājība: kas jāizdara 10. novembrī – senču ticējumi
- Lieliski salāti aizņemtām dienām – vienkāršs biešu un gurķu salikums, kas priecē ar savu sātīgumu un garšu









